september 23, 2023

Ben je in het donker bij het plannen van je keukenverlichting? We helpen je om een ​​beetje licht te werpen op de zaak en je uit de twijfel te halen. Volg ons advies en u zult voor elke ruimte genieten van een passend licht. En er was licht!

Profiteer van natuurlijk licht

De ideale verlichting voor een keuken is het resultaat van het combineren van natuurlijk en kunstlicht. Daarom, als uw keuken natuurlijk licht heeft, profiteer er dan van en plan een distributie die de circulatie niet belemmert of bedekt.

Definieer het gebruik

Bedenk of je alleen kookt, als je erin eet, als je tijd besteedt aan het drinken van koffie en praten, als de kinderen tekenen terwijl je kookt … Er moet een algemeen licht zijn, maar ook een specifieke voor elke activiteit en je moet vermijden donkere gebieden te verlaten.

Zet je in om te besparen

En dat betekent kiezen voor leds. Het energieverbruik is erg laag, hij kan tot 90% lager zijn dan een traditionele gloeilamp en zijn levensduur is erg lang, tot 50.000 uur, bijna tien keer meer dan een gloeilamp. Bovendien worden ze tegenwoordig op de markt gebracht met verschillende soorten bussen.

Plan algemene verlichting

In de keuken is het essentieel om een ​​gelijkmatig en constant licht te hebben, daarom is het het beste om inbouwspots of downlights, beter als ze worden geleid, door de keuken te verspreiden. Houd er bij het kiezen van rekening mee dat ze een grote brandpuntsafstand hebben, minimaal 60º, omdat ze een grotere lichtuitbreiding geven. Het wordt aanbevolen om er een te installeren voor elke vierkante meter.

Zones met verlichting

Als je eenmaal algemene verlichting hebt, is het belangrijk om elke zone van zijn eigen versterkende licht te voorzien. Het is niet alleen comfortabeler, maar het helpt ook om te besparen, want als u aan het aanrecht werkt, is het misschien niet nodig om het algemene keukenlicht aan te hebben, het is genoeg voor u op tijd. U zult ook aan comfort winnen als u een schakelaar aan elk deel van de keuken koppelt (werk, koken, gootsteen …).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *