Tips om de keuken als een professional te organiseren

De kasten

Gebruik hoge kasten voor dingen die u niet vaak gebruikt, zoals decoratief serviesgoed, dat u gebruikt bij speciale gelegenheden of banketbakkers. Logisch toch? In plaats daarvan, de borden, glazen, bekers en anderen, plaats ze binnen handbereik zonder een kruk te gebruiken om ze op te pakken.

Verticale verpakking

Blijf bij degenen die je echt gebruikt en ze zijn functioneel. Zet de kleinste in de grootste en je wint ook wat ruimte. Gebruik een grote lade om ze op te bergen en, als je ze niet hebt, bewaar ze in een toegankelijke kast. Een ander ding dat hij aanbeveelt, is dat je bij de vierkante of rechthoekige containers blijft, die meer gevoel voor orde geven en ook de ruimte beter benutten.

Organiseer de voorraadkast

Het belangrijkste advies om de voorraadkast netjes te houden, is door categorieën te ordenen. Enerzijds dranken, zoals koffie, kruidenthee, oplosbare cacao, etc. Leg ontbijtgranen en snacks apart van pasta, meel en andere koolhydraten. Hetzelfde geldt voor jam.

Bestel in glazen potten

Voor peulvruchten, rijst of pasta is het het beste. Zelfs voor specerijen! U zult in één oogopslag kunnen zien wat het is, het zal veel netter zijn en het biedt een zeer mooie visuele combinatie van texturen. Een goede truc is om op elke fles een sticker te plakken met de vervaldatum. Zo maak je een meer verantwoorde consumptie en word je niet gedwongen om eten weg te gooien.

Dozen en manden voor kleine dingen

Of het nu in de voorraadkast is of in de keukenkast. Wat we aanbevelen is om manden en dozen te gebruiken om ze gemakkelijker te openen en om meer georganiseerd te zijn. Door alles op deze manier te plaatsen, is het gemakkelijker om te weten wat je hebt.

Maak het aanrecht schoon

Visuele reiniging is de basis om van uw huis te genieten en gelukkiger te zijn. Daarom raadt hij aan om alles wat niet essentieel is van het aanrecht en elk ander keukenoppervlak te verwijderen. Laat alleen wat je vaak gebruikt. Bijvoorbeeld een steun met messen of een houten plank, beide items die je dagelijks gebruikt om mee te koken. Wat de goeroe van de orde aanbeveelt, is om ‘voor het geval dat’ te vermijden en alleen te nemen voor praktische doeleinden.

Bewaar de smaakmakers

In veel huizen is het gebruikelijk om olie, azijn en zout op de toonbank te hebben. Je zult denken, we gebruiken het dagelijks, waarom laat ik het daar niet gewoon liggen? Nou eigenlijk omdat het vlekt en meestal het hele oppervlak vettig maakt. Bewaar hem het beste in een kast of la. Onthoud dat hoe minder dingen u op het aanrecht heeft, hoe gemakkelijker het zal zijn om schoon te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *