Wat te doen als uw meubels donker zijn

Overdrijf het niet

U hoeft niet bang te zijn om een ​​donker meubelstuk in de decoratie toe te voegen. Hoewel je in een kamer met te veel stukken en weinig licht bent, heb je het gevoel alsof je in een spelonk bent. Om deze reden is het de sleutel om ze zo op te nemen dat ze niet een te groot percentage innemen in vergelijking met de rest van de decoratie.

De kleur van de stukken met geschiedenis

Zelfs in de modernste decoraties, waarin witte, gouden en zwarte details de boventoon voeren, is er ruimte om te decoreren met een antiek meubelstuk. Of het nu een familiebedrijf is of gekocht bij een antiekwinkel, het is meestal gemaakt van fijn hout. Aan zijn sentimentele waarde wordt zijn krachtige aanwezigheid toegevoegd, die texturen, dynamiek en warmte toevoegt.

Gebruik het op open planken

Donkere meubelen kunnen ook in kleine ruimtes worden gebruikt. Om dit te doen, selecteert u open kasten of planken, zoals in de afbeelding. Op deze manier profiteert u van zijn elegante en moderne uitstraling, vooral als het van rechte lijnen is zonder een gevoel van ruimte te verliezen.

Verzacht ze met planten en vezels

Het contrast van het wit van de muren en de donkere meubels kan een wat saai en persoonlijk geheel vormen. Om dit te voorkomen, zullen de elementen van natuurlijke vezels en planten erin slagen de warmte en frisheid toe te voegen die de kamer mist.

Een bank met aanwezigheid in de woonkamer

Wedden op een bank met donkere bekleding is een verstandige zet. Ze zijn duurzamer en vertonen minder vlekken en slijtage. De kunst is om het gewicht van de bank in evenwicht te brengen met de rest van de styling. Kies zacht gekleurd textiel, zoals in de afbeelding, en gebruik ze om ook een vleugje kleur toe te voegen. En gebruik bij het tapijt dezelfde theorie en vermijd het plaatsen van een van de donkere kleuren die alleen de woonkamer in het gedrang zouden brengen.

Op een accentmuur

Een hulpmiddel dat veel wordt gebruikt door interieurontwerpers en decorateurs, is om een ​​muur met een donkerdere kleur te markeren dan de rest. Het is de accentmuur. Zo wordt de diepte vergroot. Als er bovendien een bank met een vergelijkbare kleur wordt geplaatst, wordt deze gecamoufleerd en zal het effect niet verminderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *