Basistips om te decoreren als een professional

De decoratie is modieus en opscheppen kan ervoor zorgen dat je punten scoort. Als je niet weet waar je moet beginnen, is hier een kleine handleiding voor beginners.

Voeg stoffen toe

Dekens, kussens of vloerkleden kunnen het uiterlijk van een slaapkamer of woonkamer volledig veranderen. En nu ga je eruit zien als een decoratiedeskundige, dus herhaal deze zin duizend keer.

Praat over het belang van de salontafel

Herhaal deze zin om als een expert op te treden: “Gebruik geen kleine decoratieve elementen op de salontafel of de hulp. Het is beter om weinig stukjes te hebben, maar belangrijk en met persoonlijkheid.”

Raak geobsedeerd door kleurkeuze

Nogmaals, schrijf deze zin op van onze Styling-regisseur en herhaal deze: “Gebruik zachte en warme kleurbereiken. Als u kleur wilt introduceren, kiest u ze allemaal binnen een reeks of combineert u complementaire kleuren in het kleurenpalet.” Je bent bijna een decoratiedeskundige!

Onthoud dat verlichting essentieel is

En het is waar, het goede gebruik van licht is de sleutel en je moet ervan uitgaan dat het je iets kan schelen. Interieurontwerper Solange Van Dorssen legt het perfect uit: “De verlichting moet altijd warm zijn (nooit koud in huis!)”. Citeer haar en je zult als een koningin zijn.

Leg het belang van proportie uit

De grootte van het meubilair dat u kiest, moet in overeenstemming zijn met de ruimtes die u heeft en alle vergelijkbare verhoudingen hebben: een kleine bank met een enorme salontafel zal een gevoel van visueel ongemak veroorzaken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *